Bezienswaardigheden in San Diego

In San Diego vind je een aantal interessante bezienswaardigheden zoals de wereldberoemde San Diego Zoo, het imposante USS Midway vliegdekship en de historische Old Town die je zeker niet mag missen tijdens je bezoek aan deze Amerikaanse stad.

San Diego Zoo

In 2015 kozen de leden van TripAdvisor de San Diego Zoo als beste dierentuin van de wereld. Hier leven meer dan 800 verschillende diersoorten waarvan een groot aantal zeldzame of met uitsterven bedreigde dieren. De San Diego Zoo is een van de weinige dierentuinen met reuzenpanda's. Er worden speciale activiteiten aangeboden zoals een ochtendtour waarbij je met een kleine groep als eerste de panda's van hun ontbijt ziet genieten.

SeaWorld San Diego

Voor een bezoekje aan het beroemde SeaWorld San Diego kun je het beste een hele dag uittrekken. Door het ruime aanbod aan shows ben je al snel een aantal uren verder. Zo zijn er onder andere dolfijnen, haaien, orka's, schildpadden en zeeleeuwen. Naast de verschillende attracties en het bekijken van dieren is het ook mogelijk om activiteiten te boeken zoals het interactieve dolfijnenprogramma.

Gaslamp Quarter en Old Town

Tijdens een tour door San Diego mag zeker niet Old Town worden overgeslagen. Hier vind je nog originele gebouwen uit de 19e eeuw zoals het Whaley House & Museum. Daarnaast ook nog verschillende authentieke restaurants en winkels. Vervolgens ga je door naar het wat modernere Gaslamp Quarter waar je veel restaurants, theaters en nachtclubs zijn te vinden. Ook kun je hier prima winkelen in de Horton Plaza Mall of in de trendy boetiekjes. In beide buurten worden ook sightseeingtours georganiseerd.

USS Midway Museum

San Diego is een grote havenstad en is daarom dan ook een belangrijke basis van de Amerikaanse marine. In de haven ligt de USS Midway, een enorm vliegdekschip dat ruim 50 jaar in dienst is geweest. Tegenwoordig is het een museum en kun je ruim zestig ruimtes bekijken, inclusief de enorme gang naar de motor, de vliegtuigen op het dek en de cockpits. Vanaf de commandotoren heb je een mooi zicht op San Diego en kun je luisteren naar verhalen van veteranen. Ook kun je gebruik maken van een audiogids.

San Diego Pass

Met name voor liefhebbers van attractieparken, families en groepen is het interessant om combinatie toegangskaarten te kopen. Zo is er een Visit Pass waarmee je toegang krijgt tot twee parken, een San Diego 3-for-1 Pass en zelfs een Go San Diego Card waarmee je drie dagen lang all-inclusive toegang hebt tot maar liefst 35 verschillende attractieparken.

Walvistour San Diego

Langs de kust van San Diego zwemmen diverse soorten walvissen. Het gehele jaar worden er tours aangeboden om deze prachtige dieren in het echt te kunnen zien. Een standaard walvistour duurt circa 3 uur en is inclusief begeleiding van een gids, maar uiteraard zijn er ook andere tijden en opties. Prijzen variëren van 20 tot 40 euro per persoon, afhankelijk van de gekozen dag en periode. Mocht je geen walvis zien, dan zijn er vaak wel zeeleeuwen en dolfijnen te spotten. Boek een tour vantevoren via het internet, vaak zijn er aanbiedingen voor families en groepen.

Plattegrond van San Diego