Stranden van San Diego

In San Diego kun je elke dag vanaf een ander strand zonnen, zwemmen of surfen. Aan de 113 kilometer lange kuststrook rond de stad liggen 33 stranden zoals Mission Beach en Ocean Beach, elk met verschillende faciliteiten en mogelijkheden.

Mission Beach

Het bekendste strand van San Diego is ongetwijfeld Mission Beach. De bekendheid komt vooral door de Giant Dipper, een in 1925 gebouwde klassieke houten achtbaan. Rond de achtbaan zijn straatartiesten, hotdogstands maar ook clubs en chique restaurants te vinden. Een leuke tip om in Californische sferen te komen is om op rollerskates de boulevard te verkennen. Watersportliefhebbers kunnen hun hart ophalen met onder andere kajakken, paddleboarden en wakeboarden.

Ocean Beach

Het strand Ocean Beach is populair onder de locale bevolking en wordt in de volksmond meestal OB genoemd. Hier komen de inwoners van San Diego naar toe om te zonnen en te surfen. Dit is een prima plek voor een heerlijke dag aan het strand met diverse eetkraampjes, cocktailbars en voor de winkelliefhebbers zijn er antieke vintagewinkels aanwezig. De dag afsluiten op Ocean Beach doe je onder het genot van een lokaal biertje bij de Wonderland Ocean Pub.

Pacific Beach

Wandel hier over de vijf kilometer lange boulevard en geniet tot diep in de nacht van het nachtleven op en rond Pacific Beach. Je vindt hier hippe hotels, trendy restaurants en clubs wat het meteen tot een van de levendigste stranden van San Diego maakt. Surfliefhebbers kunnen terecht in het Tourmaline Surfing Park. Zoek je wat meer rust, bezoek dan het noordelijke deel van Pacific Beach.

Coronado Central Beach

Dit rustige strand op het schiereiland naast San Diego werd niet lang geleden door Dr. Beach gekroond tot het beste strand van de USA. De witte stranden zijn hier uitermate geschikt voor lange strandwandelingen. In het kleine centrum zijn een aantal aantrekkelijke winkels gevestigd en het beroemde Hotel del Coronado. Door de lage golven is dit een prima strand voor kinderen en families.

Plattegrond van Mission Beach (San Diego)